Het Woonforum aan de Peizerweg in Groningen is een paradijs voor iedereen die een stijlvol interieur wil hebben. Er zitten ruim 22 woonwinkels onder één dak. Om het publiek nog beter bekend te maken met de voordelen van het Woonforum is de hulp van Conduqt ingeroepen. Rianne de Groot van Conduqt heeft de afgelopen tijd gewerkt aan dit project, waarbij onder meer de website is vernieuwd.

Hoe is de samenwerking tussen Conduqt en het Woonforum tot stand gekomen?

“TVQ, een elektronicazaak van Conduqt, is sinds twee jaar gevestigd in het Woonforum. We raakten daardoor in gesprek en zagen mogelijkheden om het Woonforum beter onder de aandacht te brengen bij meer doelgroepen. Het viel ons bij Conduqt bijvoorbeeld op dat er een verkeerde prijsperceptie bestaat wat betreft het Woonforum.”

Waar komt die verkeerde prijsperceptie vandaan?

“Men denkt dat alles bij het Woonforum duur en exclusief is. En dat is onterecht. Natuurlijk kun je er allerlei exclusieve meubels en accessoires vinden, maar een winkel als Trendhopper heeft ook veel te bieden in het middensegment. Of wat dacht je van onze eigen winkel TVQ. Je vindt hier tv’s en speakers in alle prijsklassen. De uitdaging is dan vanzelfsprekend om dit beter kenbaar te maken bij het publiek, zodat je interessant wordt voor een groter aantal doelgroepen. Dat betekent in ieder geval dat je de factor prijs vaker moet meenemen in je uitingen.”

Wat heeft Conduqt tot nu toe gedaan om nieuwe doelgroepen te bereiken?

“Wij van Conduqt zijn van oorsprong online specialisten. Het is dan ook niet heel verrassend dat we zijn begonnen met het aanpakken van de Woonforum website. Dat was ook hard nodig, want de oude website was sterk gedateerd. Een website die voldoet aan de eisen van deze tijd moet ook in staat zijn om nieuwe doelgroepen naar het Woonforum te halen. Want met name de ‘online generatie’ zien we er nog te weinig.”

Hoe ziet die nieuwe website eruit?

“We hebben een nieuwe website ontwikkeld die meerdere doelen dient. Natuurlijk is er informatie te vinden over de winkels, openingstijden en andere praktische zaken. Maar we hebben er ook een inspiratieplatform van gemaakt. Met achtergrondartikelen die zijn aangevuld met prachtige foto’s. Het inspireert echt om bezig te gaan met je interieur. Dit moet dan ook weer stimuleren om naar het Woonforum te gaan. Daarnaast ziet de nieuwe website er een stuk frisser en overzichtelijker uit.”

In het verleden heeft Conduqt veel webshops ontwikkeld. Maar hier wordt niets verkocht. Maakt dat een groot verschil bij de ontwikkeling?

“Het voornaamste doel van de website is om mensen te inspireren, informatie te bieden en bezoek van het Woonforum te stimuleren. Je verkoopt dus indirect. Met de conversiespecialisten die we in huis hebben zijn we er daarnaast toch in geslaagd om twee conversiepunten in te bouwen. Zo kunnen bezoekers hun gegevens achterlaten zodat ze gratis het magazine Woon! in de brievenbus krijgen. En er kan gratis interieuradvies aangevraagd worden. Wie dit aanvraagt krijgt ook daadwerkelijk gratis advies van een designer in het Woonforum. Ideaal toch?”

De nieuwe website is inmiddels online. Wat gaat er nog meer gebeuren?

“Nadat de nieuwe website online is gegaan zijn we ook gestart met Adwords en Facebook Advertising. Na enkele dagen zagen we al dat de gratis magazines als warme broodjes over de toonbank vlogen. Dat is precies wat we willen, want steeds meer mensen maken zo kennis met het Woonforum. Verder leveren we nog een bijdrage aan een restyling van de buitenkant van het gebouw. We willen het Woonforum beter gaan presenteren als een geheel.”