CASE

Strategisch advies én uitvoering voor Het Kwadraat

Kantoorpand Het Kwadraat is gecreëerd in het voormalige pand van de Noordelijke Dagblad Combinatie. Het karakteristieke gebouw is omgetoverd tot een hippe kantoorruimte waar zowel kleine als grote bedrijven zich vestigen. Als je er eens geweest bent zie je het snel: een verzamelgebouw met een enorme potentie. De Poort van Groningen!


“Met Het Kwadraat krijgt Groningen er een uniek en dynamisch kantoorconcept bij”

Edward Wielens, Het Kwadraat


Het Kwadraat was op zoek naar nieuwe huurders voor het pand. Daarnaast kreeg het gebouw een geheel andere bestemming dan voorheen. Aan ons dus de vraag om het concept krachtig neer te zetten. Vanuit Conduqt hebben we het huidige concept ontwikkeld: Het Kwadraat. Hiermee heeft het letterlijk een gezicht gekregen. Vervolgens hebben we dit doorvertaald naar campagnes voor het aantrekken van potentiële huurders.

Om Het Kwadraat een begrip in Groningen te maken hebben we eerst onderzoek gedaan om het concept duidelijk te definiëren: ‘Een prettig kantoor verzamelgebouw voor start-ups, scale-ups en grown-ups.’ Hierop hebben we passend strategisch advies gegeven om een community te creëren. Extra faciliteiten zoals horeca voorzieningen zijn bijvoorbeeld ideaal om niet alleen huurders aan te trekken maar ook een hechte gemeenschap te vormen. Erg leuk, hiermee gingen we veel verder dan alleen marketing.

Om Het Kwadraat te promoten en meer naamsbekendheid te genereren hebben we een vlotte website vormgegeven daarnaast zetten we social media, blogs, affiliate- en e-mail marketing in. Om de teksten nog sprekender te maken hebben we video’s toegevoegd met nieuwe inzichten over Het Kwadraat. Offline marketing is ook erg relevant voor het Kwadraat, daarin hebben we ondersteund door de organisatie op ons te nemen voor diverse evenementen.  

175 leads

in 3 maanden tijd

9000 m2

van de 13.000 m2 is inmiddels verhuurd