Ruim 20.000 deelnemers lopen op zondag 14 oktober 2018 de 4 Mijl van Groningen. Een aanzienlijk deel van de lopers verschijnt dit jaar aan de start in Haren met het door RBL Wear ontwikkelde 4 Mijl shirt. Een leuke mijlpaal voor RBL, dat al enige tijd ondersteuning krijgt van Conduqt bij zijn ontwikkeling.

Customized sportkleding

RBL produceert customized sportkleding. Dat wil zeggen dat elke vereniging zijn eigen designs kan laten ontwikkelen. En de leden kunnen de kleding vervolgens eenvoudig online bestellen. Tot nu toe lag de nadruk vooral op kleding voor de wielersport en schaatsen. De samenwerking met de 4 Mijl laat zien dat er ook op het gebied van hardlopen aan de weg getimmerd wordt.

Groei in goede banen

Eigenlijk is RBL een uit de hand gelopen hobby, bedacht door Alex Kapma van Bike Life Roden. Zonder enige vorm van promotie is het klantenbestand de afgelopen tijd fors gegroeid. Een enorm aantal verenigingen, met name in Noord-Nederland, maakt gebruik van RBL kleding. De persoonlijke benadering van RBL wordt gewaardeerd door de klanten. Maar hoe moet dat verder nu het bedrijf fors groeit? Daar komt Conduqt om de hoek. Conduqt helpt met het doorvoeren van een professionaliseringsslag, zonder daarbij de zo gewaardeerde persoonlijke benadering uit het oog te verliezen.

In het verleden heeft Conduqt al een online leden-portal ontwikkeld op de RBL website, waar leden van grote verenigingen zelf hun kleding kunnen (na)bestellen. Ook werd er een configurator ontwikkeld voor bedrijventeams van de 4 Mijl, waar zij hun eigen teamshirt konden ontwerpen. Andere activiteiten op het gebied van marketing staan op de planning.

In de schijnwerpers

Tijdens de 4 Mijl van Groningen 2018 staat RBL dus volop in de schijnwerpers. De designers hebben een uniek runningshirt ontworpen dat door een groot aantal deelnemers gedragen wordt. Uiteraard met het RBL logo prominent op de schouder. Daar komt nog bij dat ook de organisatie van het loopevenement RBL kleding draagt. Daarmee is dit niet alleen een unieke samenwerking tussen twee organisaties in Noord-Nederland, maar ook een hoogtepunt in het nog korte bestaan van RBL.